fbpx

En aktiv scoutkår i Borås

St Georg 26 april

”Sankt Georgsdagen firas av scouter i hela världen för att hedra minnet av den
tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg. Legenden säger att Sankt
Georg räddade en hel stad och dess prinsessa från en våldsam och hotfull drake.”

Som ny scout i S:t Örjans scoutkår är det vid Sankt Georgsfirandet man får sin gröngula kårhalsduk, ett högtidligt tillfälle man inte vill missa eftersom det endast är på Georg som halsduken delas ut. Förutom kårhalsdukar delar även ut märken till scouterna som de tagit under våren. Om vi håller noga utkik får vi kanske också syn på Sankt Göran, draken och prinsessan…

På grund av rådande situation med anledning av Covid-19 kommer vi tyvärr behöva göra vissa förändringar av vårt traditionsenliga Sankt Georgsfirande. Mer info följer nedan:

Vi kommer att genomföra firandet i stan istället för på Hultet. För att vi ska ha möjlighet att någorlunda behålla firandets traditioner kommer avdelningarna att delas upp och genomföra märkesutdelning m.m. enskilt för att vi inte ska överskrida riktlinjerna om max 50 personer på samma ställe. Avdelningarna kommer också starta på olika tider för att alla scouter ska ges möjlighet att ta del av firandets alla moment. Ät gärna ordentlig innan, vi kommer inte att bjuda på korv och bröd som vi brukar men en enklare fika kommer det att bli innan firandet avslutas.

Avdelningarnas olika starttider:

Spårare

Spårarna träffas på Örjans hus ute på gården kl. 14:00. Avlutning ca. 15:00.

Upptäckare

Upptäckarna träffas i Annelundsparken vid utomhusscenen utanför lekplatsen kl. 14:30. Avslutning ca. 15:30.

Äventyrare

Äventyrarna träffas i Annelundsparken vid utomhusscenen utanför lekplatsen kl. 15:00. Avslutning ca. 16:00.

Kläder efter väder gäller! Om du har en scoutskjorta ska du ha den på dig. Ingen föranmälan krävs. Har man scouter på mer än en avdelning är man välkommen att delta vid båda tiderna och då är självklart syskonet också välkommen.

Vi ber er respektera riktlinjerna som säger att personer med förkylningssymptom ska stanna hemma