fbpx

En aktiv scoutkår i Borås

SCOUTCRAFT 10

Hej alla! Kom med och upplev lägerliv med oss scouter!

Anmäl dig nu till S:t Örjans scoutkårs gemensamma kårläger för scouter i alla åldrar, ledare samt föräldrar och syskon

Vad betyder scoutcraft?

Översätter vi ordet craft från engelska till svenska hittar vi flera betydelser såsom hantverk, fartyg, yrke, hantverksskicklighet, konst, slöjd, listighet, flygplan och farkost. Sätter vi då ihop det med scout kan det beskrivas med allt som vi scouter gör praktiskt för att t.ex. ha ett bra lägerliv och klara av och njuta av och med naturen och våra egna förmågor. Vad vi tillverkar beror både på våra direkta behov, t.ex. en lägerspis, diskställ och skoställ, och på våra intressen och vad vi vill utmana oss själva att göra! Därför tyckte vi att namnet Scoutcraft passar vårt läger!

Vem får delta på lägret?

Alla scouter i alla åldrar är välkomna. Dessutom vill vi ge möjlighet för de föräldrar och syskon som vill följa med att delta. Om syskon ska delta måste en förälder vara med under hela lägret. Vi välkomnar också förstås alla ledare och alla övriga medlemmar!

Vart kommer lägret vara?

Lägret hålls kring kårens scoutstuga Hultet strax norr om Fristad. Här finns ingen el, men vattenpump på gården och mysig omgivning.

Hur sover vi?

Vi kommer alla att sova i tält eller vindskydd som kåren har.
Vi sätter upp dem tillsammans.

Hur funkar det med maten?

Vi kommer gemensamt och patrullvis att laga maten på spisar som vi själva bygger och eldar i.

Vem gör vad på lägret?

Vi arbetar i olika patruller som ansvarar för olika saker olika dagar så att alla får prova på så mycket som möjligt. Det gäller alla delar av lägrets olika sysslor som att elda, hämta vatten, bygga olika saker, slå upp tält, prova på hantverk.

Vilka tider är lägret?

För alla Spårarscouter, Upptäckarscouter och Äventyrarscouter (ca 8–14 år) samt föräldrar och syskon börjar lägret Lördag 4 juni klockan 10.00 på Hultet. Avslutning sker på Hultet måndagen den 6 juni klockan 14.00. För ledare, ledarbarn och utmanarscouter (dvs. från ca 15 års ålder) börjar lägret fredagen den 3juni klockan 18:00 på Örjanshus Vi välkomnar även tredje års äventyrare redan från fredag 3 juni. Ledare och utmanarscouter avslutar på Örjanshus ca klockan 17.00 6 juni.

Samåkning!

Vi ser gärna att så många scouter samåker till Hultet därför hoppas vi att ni pratar ihop er med andra föräldrar. Har du ändå inte lyckats hitta skjuts ut så prata med avdelningsledarna så hoppas vi att de kan hjälpa till med att hitta någon att åka med.

Vad kostar det att följa med?

Som scout kostar det 400 kr att delta på lägret.

Föräldrar följer med utan kostnad och avgiften för syskon som inte är medlemmar betalar medlemsavgift för en termin (200kr/termin, kommer på faktura) Ledare och utmanare som deltar under hela lägret 3-6 juni deltar utan avgift. Betalningen görs till pg 38 03 33-5 senast 30 april.

När och hur ska man anmäla sig?

Sista anmälningsdagen är söndagen 28 april, men anmäl dig gärna tidigare så kan vi planera bättre. Lägeravgiften ska vara inbetald senast den 30 april

Anmälning sker via detta formulär https://forms.gle/pvHX4BFJPSbvLBDM8


Scouthälsningar
S:t Örjans ledarpatrull Ugglan
Kontakt:
Bo-Lennart Bäcklund bo-lennart.backlund@storjan.se