En aktiv scoutkår i Borås

Scoutcraft inställt

Vi måste tyvärr meddela att årets Scoutcraft ställs in med kort varsel. Vi i gruppen som arbetat med scoutcraft har, med stöd av styrelsen, beslutat att inte genomföra lägret. Efter att lägerbrevet skickats ut för några dagar sedan, fick vi en del frågor från föräldrar där vi kan känna att det finns viss oro. Trots att vi anpassat så mycket vi bara kunnat för att minska risken kvarstår det att för att Scoutcraft ska vara Scoutcraft behöver vi känna att det är okej att vi står i matkö tillsammans, att vi umgås och har lägerbål och andra aktiviteter. Vi är ganska säkra på att vi i det mesta under scoutcraft skulle ha en på många sätt mindre smittspridningsrisk än den som sker i barnens skolor varje dag, bland annat för att vi är ute hela tiden, jobbar i mindre patruller och gjort anpassningar, men oron ligger ändå där och då blir alla lidande. Vi ledare som arbetat med scoutcraft i år vill att alla ska känna tillit till oss och lägret och orkar inte ta det ansvar det innebär att inte göra fel. Så vi satsar istället på ett härligt scoutcraftsjubileum nästa år och låter den nya versionen av sångboken med den hemliga färgen på omslaget och firandet av det 10de Scoutcraft vila till nästa år. Inbetalade lägeravgifter betalas givetvis tillbaka. För att få tillbaka lägeravgiften önskar Bo-Lennart att ni skickar ett mail till honom och där anger det kontonummer ni vill ha pengarna insatta på. bobacklund@gmail.com

Scouthälsningar Scoutcraftgruppen
Kristina, Bo-Lennart, Hannah, Martin och Anton

Spårarläger Oreda i Galaxen 26-28 juni [Uppdaterad]

Uppdatering

Spårarlägret är uppsjutet till nästa år

Varmt välkomna till läger på Apelhult!
Ett läger för spårare med massa spännande äventyr.

När?
26-28 juni 2020, lägret börjar på fredag kl. 10:00 och avslutas på söndagen kl. 13:00.

Var?
Distriktets lägergård Apelhult.
Förläggning
Vi kommer att bo i tält på läger-ängarna.

Kostnad
Lägret kostar 550:-. Då ingår plats, mat (förutom lunch på fredagen), programaktiviteter under läger-dagarna, t-shirt och lägermärke. Scouterna är försäkrade genom sitt medlemsskap i en scoutkår.

Följa med som förälder?
För att vi ska kunna genomföra lägret för våra öspårarscouter behöver vi hjälp av er föräldrar. Vi hoppas att många av er kan delta. Vi är i stort behov av vuxen medverkan på lägret, det kan t.ex. vara att följa med scouterna på aktiviteter eller stå i lägerköket m.m. Förälder betalar endast 100:- i lägeravgift.

Anmälan
Anmälan görs på denna länk https://tinyurl.com/spararlager samt betalad lägeravgift ska vara oss tillhanda senast 26 april. Avgiften betalas till kårens Plusgirokonto: 380333-5.

Frågor?
Eventuella frågor ställs till…
Bengt: 070-676 59 35 eller bengt.gutfelt@telia.com
Tove: 070-650 75 23 eller tove@wisborg.se

TheSwedishScout 29 april, 2020

St Georg 26 april

”Sankt Georgsdagen firas av scouter i hela världen för att hedra minnet av den
tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg. Legenden säger att Sankt
Georg räddade en hel stad och dess prinsessa från en våldsam och hotfull drake.”

Som ny scout i S:t Örjans scoutkår är det vid Sankt Georgsfirandet man får sin gröngula kårhalsduk, ett högtidligt tillfälle man inte vill missa eftersom det endast är på Georg som halsduken delas ut. Förutom kårhalsdukar delar även ut märken till scouterna som de tagit under våren. Om vi håller noga utkik får vi kanske också syn på Sankt Göran, draken och prinsessan…

På grund av rådande situation med anledning av Covid-19 kommer vi tyvärr behöva göra vissa förändringar av vårt traditionsenliga Sankt Georgsfirande. Mer info följer nedan:

Vi kommer att genomföra firandet i stan istället för på Hultet. För att vi ska ha möjlighet att någorlunda behålla firandets traditioner kommer avdelningarna att delas upp och genomföra märkesutdelning m.m. enskilt för att vi inte ska överskrida riktlinjerna om max 50 personer på samma ställe. Avdelningarna kommer också starta på olika tider för att alla scouter ska ges möjlighet att ta del av firandets alla moment. Ät gärna ordentlig innan, vi kommer inte att bjuda på korv och bröd som vi brukar men en enklare fika kommer det att bli innan firandet avslutas.

Avdelningarnas olika starttider:

Spårare

Spårarna träffas på Örjans hus ute på gården kl. 14:00. Avlutning ca. 15:00.

Upptäckare

Upptäckarna träffas i Annelundsparken vid utomhusscenen utanför lekplatsen kl. 14:30. Avslutning ca. 15:30.

Äventyrare

Äventyrarna träffas i Annelundsparken vid utomhusscenen utanför lekplatsen kl. 15:00. Avslutning ca. 16:00.

Kläder efter väder gäller! Om du har en scoutskjorta ska du ha den på dig. Ingen föranmälan krävs. Har man scouter på mer än en avdelning är man välkommen att delta vid båda tiderna och då är självklart syskonet också välkommen.

Vi ber er respektera riktlinjerna som säger att personer med förkylningssymptom ska stanna hemma

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19 VIRUSET

Folkhälsomyndigheten har nu höjt risknivån för smittspridning av Coronaviruset till nivå 5. Detta innebär att man idag ser det som mycket hög risk för spridning.

Kåren har därför beslutat att:

  • Vid minsta tecken på förkylning, feber eller hosta så stannar man hemma. Det är ni föräldrar som tar ansvar att barnen inte kommer till scouterna vid sjukdom. Om person i barnets närhet har dessa symptom ser vi också gärna att barnet stannar hemma.
  • Meddela gärna er ledare ifall barnen kommer att utebli, om vi blir färre än 3 barn på mötet så kan mötet komma att ställas in, detta meddelas i så god tid som möjligt men ibland kan det komma att bli ganska tätt inpå.
  • Om ledare skulle få symptom så kommer möten också att ställas in.
  • Smittämnen fastnar lätt på händer. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder.
  • Vi planerar att försöka bedriva verksamheten som vanligt och följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
  • Ändringar i programmet meddelas primärt på hemsidan samt på Facebook. men kan också ske via mail och sms i den mån möjlighet ges.

Hälsningar
S:t Örjans Scoutkår

Ny hemsida

Hej! Vi är i ett skede att göra drastiska uppdateringar av hemsidan. Vi får be om ursäkt så länge.