fbpx

En aktiv scoutkår i Borås

Örjans Julavslutning 2022

Onsdagen den 14 december, med start i Stadsparken.

Scouter, anhöriga och ledare är hjärtligt välkomna till St Örjans julavslutning 2022.
Klockan 18.00 går vi gemensamt i fackeltåg från Orangeriet i Stadsparken och upp till Annelundsparken. Se till att vara på plats i god tid.
I Annelundsparken samlas vi vid scenen för avslutningstal och märkesutdelning. Därefter är alla välkomna ner till Örjanshus där det kommer finnas korv och fika till försäljning utomhus.
Kom ihåg att klä er varmt eftersom vi är utomhus hela tiden. Och använd reflexer så att vi syns ordentligt i vintertrafiken.
Föräldrar som kan tänka sig att hjälpa till med servering får gärna höra av sig till Linda på 0763-363505. All hjälp mottages tacksamt.


Varmt välkomna! /St Örjan

Andy 12 december, 2022

Halloween på Örjans spökhus med möjlighet till övernattning

Välkommen på spökvandring på Örjans hus, lördag 29 oktober, insläpp mellan 17:30-18:00 och avslutas vid 19.30.

Vi bjuder på korv med bröd och godispåse.
För scouter är spökvandringen gratis och för medföljande vuxen är det en frivillig entré som går oavkortat till scoutverksamheten.

(mer…)
Andy 18 oktober, 2022

Gröngölinghajken

Nu är det snart dags igen att packa ryggsäcken inför Äventyraravdelningen Snapphanarnas traditionella invigningshajk i skogarna kring Borås! Den här hajken är en vandringshajk och vi sover ute i vindskydd. För nya Äventyrare är det ofta första gången som man både får utmana sig själv att vandra med ryggsäck och sova i vindskydd. Du antar väl utmaningen?!

(mer…)
Andy 9 oktober, 2022

Kårstämma

Torsdagen den 6 oktober kl 18.00 är det som bekant dagss för ordinarie kårstämma för S:t Örjans Scoutkår. Kårstämman är kårens årsmöte. Alla medlemmar är välkomna att delta. Vi kommer bjuda på någon form av fika. Det finns numera en mapp i ledar-driven med namn Kårstämma ledarmapp. Här ligger just nu dagordningen. Vi kommer att lägga upp fler dokument där inför stämman. Stadgar hittar ni i mappen Styrdokument/Stadgar, också i ledar-driven. 

Ni som varit ansvariga för någon avdelning eller aktivitet under året och ännu inte lämnat bidrag till verksamhetsberättelsen för året 2021/2022 behöver göra det i mappen Verksamhetsberättelse 2022.

(mer…)
Andy 13 september, 2022

Ny termin start vecka 35!

Terminen startar 31 Auguti för Spårarna, Upptäckarna och Äventyrarna. Utmanarna startar den 30 augisti

Söndags grupperna startar den 18 september

TheSwedishScout 23 augusti, 2022

SCOUTCRAFT 10

Hej alla! Kom med och upplev lägerliv med oss scouter!

Anmäl dig nu till S:t Örjans scoutkårs gemensamma kårläger för scouter i alla åldrar, ledare samt föräldrar och syskon

Vad betyder scoutcraft?

Översätter vi ordet craft från engelska till svenska hittar vi flera betydelser såsom hantverk, fartyg, yrke, hantverksskicklighet, konst, slöjd, listighet, flygplan och farkost. Sätter vi då ihop det med scout kan det beskrivas med allt som vi scouter gör praktiskt för att t.ex. ha ett bra lägerliv och klara av och njuta av och med naturen och våra egna förmågor. Vad vi tillverkar beror både på våra direkta behov, t.ex. en lägerspis, diskställ och skoställ, och på våra intressen och vad vi vill utmana oss själva att göra! Därför tyckte vi att namnet Scoutcraft passar vårt läger!

Vem får delta på lägret?

(mer…)
Äldre inlägg