En aktiv scoutkår i Borås

Hej lägerdeltagare! – Läger Uppdatering

Här kommer viktig info till alla er som anmält er att åka med på läger till Apelhult vecka 30. Vi har behövt ändra planerna för detta läger, men hoppas att detta kommer bli bra för alla ändå. Distriktet och lägerledningen för Apelhult har beslutat att ställa in lägret pga av Corona. Det var ett beslut om antal deltagare från Västra Götalands smittskyddsläkare som avgjorde att vi inte skulle kunna erbjudas det läger vi hade hoppats på. Vi ledare har därför tittat på lite olika alternativ och har tillslut kommit fram till att köra ett eget läger för bara vår kår på en annan plats. 

Platsen vi hittat ligger i Äspered och här finns möjlighet för ett scoutigt sommarläger med möjlighet att paddla kanot. Från Borås tar det ca 20 min att köra. Läs mer om platsen på Uthyrning av Skogslund – Äspereds samarbetskyrka (asperedssamarbetskyrka.se)

Här är den nya informationen som gäller för S:t Örjans sommarläger vecka 30:

Datum: Måndag 26 juli – Lördag 31 juli

Plats: Skogslund, Äspered, nära sjön Tolken

Kostnad: 600 kr per deltagare, mat ingår förstås. Föräldrar och ledarbarn 300kr.

Start: Måndag kl. 11.00 vid Skogslund. Det är kort resväg och vi önskar att föräldrar kör sina barn eller fixar samåkning.

Slut: Lördag kl 12.00 vid Skogslund. Föräldrar hämtar sina barn eller fixar samåkning. Vi önskar hjälp av föräldrar efter lägret att ställa iordning på Örjanshus.

Packning: Vanlig packning för sommarläger med tältförläggning. 

Betalning

Betalning sker till kårens plusgiro eller Swish innan 16 juli märk med läger och namn på deltagare

Plusgiro 380333-5
Swish 123 151 08 41

Digital förträff!

Vi ledare bjuder in till ett kortare förträffsmöte för föräldrar och scouter för att svara på frågor och berätta lite mer om lägret. Välkomna in på det digitala zoom-mötet tisdagen den 13 juli kl 19.30 – 20.30 (senast) https://hb-se.zoom.us/j/64624419554

Vad händer nu?

Nu behöver du återkoppla till oss om du fortfarande kan delta på lägret med de nya förutsättningarna. Det gör du enkelt genom att skicka ett mail till bobacklund@gmail.com. Vi behöver förstås ditt svar ganska snart så vi kan planera för mat, material och program.

Väl mött på lägret!

/Ledarna S:t Örjans scoutkår

S:t Georg firande

I år kommer firandet av S:t Georg att ske avdelnings vis

Minispårarna: Söndag 25 kl 10

Spårarna: Onsdag 28 under mötet

Upptäckarna: Söndag 25 kl 13

Äventyrarna: Söndag 25 kl 13

Utmanarna: Tisdag 27 under mötet

TheSwedishScout 20 april, 2021

Nya planer om läger!

Tyvärr har Sjöröd ställt in sitt läger. Just nu har vi skickat in intresseanmälan till ett kårläger på Distriktets lägergård Apelhult 24 juli – 31 juli vid Rydell.

Vi återkommer så fort vi vet mer om att det blir läger där i sommar för upptäckare och äldre scouter i S:t Örjans scoutkår.

Ansök snarast först till kvarn
Sista ansökningsdag 24 april

Sista ansökningsdag 24 april. Gör din ansökan här http://bit.ly/2YreWvR
Ansök gärna tidigt för att underlätta kårens planering

[INSTÄLT] Sjöröd 2021 – Läger

INSTÄLT

I år åker vi till lägergården Sjöröd vid Gyllebosjön, nära Simrishamn i Skåne där vi kommer att ha ett kårläger för upptäckare och äldre scouter i S:t Örjans scoutkår.

Att åka på detta läger är bra erfarenhet om man vill åka på nationell Jamboree 2022 och världsjamboreen i Sydkorea 2023.

Sista ansökningsdag 24 april. Gör din ansökan här http://bit.ly/2YreWvR
Ansök gärna tidigt för att underlätta kårens planering

https://www.sjorod.se/ https://arrangemangiskane.scout.se/lager/karlagervecka/

Betala avgiften Scouter 1500 kr Föräldrar 1000 kr
(Kårens kostnad/deltagare ca 2 300 kr)

Till pg 380333-5 märk betalning med namn senast 31 april

frågor?
bo-lennart.backlund@storjan.se

Uppdatering kring Covid-19

Med tanke på det rådande Corona-läget och regeringens nya restriktioner under dagen så har styrelsen beslutat att ställa in resten av vår veckovisa fysiska verksamhet för S:t Örjans scoutkår fram till årsskiftet. Detta påverkar utöver fysiska möten även hajker och vår julavslutning. Det är aldrig kul att behöva ta ett sådant här beslut, men under dessa omständigheter ser vi det som vår plikt i arbetet mot att begränsa smittspridningen. Vi vill tacka alla ledare och scouter som hjälpt till att bedriva en säker verksamhet under 2020 och hoppas att få välkomna er till en ny scouttermin i början av nästa år.

Vi jobbar för att på ett säkert sätt kunna starta upp verksamheten igen i vår. Mer information kommer att läggas upp här och på våra sociala medier när den är tillgänglig.

Uppdatering gällande covid-19

Kårens ställningstagande gällande den senaste händelseutvecklingen kring Covid 19.


Vi kommer utifrån folkhälsomyndighetens och scouternas rekommendationer samt med hänsyn till lokala råd att fortsätta med verksamheten om ledarna bedömer att det kan göras på ett säkert sätt.

All aktivitet kommer att bedrivas utomhus och med avstånd. Tänk på att det är viktigt att ha kläder efter väder! Hajker och övernattningar under perioden fram till 19/11 november ställs in.

Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att stanna hemma för att undvika att sprida smitta.

New body update!

Nu är orden inskickad, vi har sålt 438 paket vilket genererat 15396 :- till kåren och våra barn.
De paket som beställts med leverans av er kommer till Örjans hus mellan kl 17-20 och hämtas 4/11 eller 11/11 i samband med mötet klockan 18-20.

Med tanke på de nya rekommendationerna avseende Covid 19 hjälps vi åt att göra avhämtningen så smidig som möjligt. Alla paket är packade per säljare, lådorna kommer att stå i galleriet med ert namn på tänk på att hålla avstånd. Om du har symtom på luftvägsinfektion eller feber stanna hemma, om möjligt be någon annan hämta era paket.

Betalning sker till er i samband med leverans till kund och sen betalar ni in totalsumman av er försäljning till kåren via swish 1231510841 senast 15/11.

Om ni inte hunnit lägga in er försäljning eller har fler som vill köpa så är efterförsäljning aktiverad.

Vid frågor kontakta Camilla c.spetz75@gmail.com.

Storlägret sommaren 2021 Jamboree21

Storlägret Jamboree21 https://jamboree.se/

Under åtta dagar skapar vi tillsammans en värld av äventyr och kompisar. En hållbar värld, där tusentals barn och unga får förverkliga sina drömmar.

SNABBT OM JAMBOREE21

När:31 juli- 7 aug
Var: Jamboree21 kommer vara på Norra Åsum i Skåne utanför Kristianstad i Skåne

Öppenhet

Jamboreen skall genomsyras av öppenhet och nyfikna möten mellan människor, där åsikter och tankar utbyts. Den skall ge alla tillfället att inspirera och att inspireras och ger ökad förståelse för varandras likheter såväl som olikheter samt välkomnar mångfalden.

Medskapande

Jamboree21 är ett läger som alla deltagare är med och skapar, alla kan påverka både sin egen och andras jamboreeupplevelse

Temat för Jamboree21 är hållbarhet och vi arbetar med det genom FN:s Globala mål för hållbar utveckling. Jamboreen blir en spännande resa där deltagarna får utforska hur de kan vara med och göra världen bättre.
Hållbarhet är ett genomgående tema i allt vi gör och tillsammans strävar vi efter att genomföra världens första klimatpositiva jamboree.

Ansökan

Ansökan om att följa med till lägret görs senast 30 november. Samtidigt betalas en ansökningsavgift på 1500 kr. Denna får tillbaka om man inte får möjlighet att åka på lägret. För de som åker med, är ansökan bindande och för eventuella återbetalningar gäller lägrets regler.

Ansök via denna länk http://tiny.cc/storjanj21
Frågor ?   bo-lennart.backlund@storjan.se

När vi fått in ansökningar från både scouter och vuxna, kommer vi att göra en bedömning över vilka som vi kan ge möjlighet att åka med kåren på lägret. De faktorerna som är avgörande är ålder och lägererfarenhet.

Alternativ

Vi planerar att erbjuda ett alternativt läger för att ge alla upptäckare och äldre ett sommarläger 2021. För spårare arrangeras ett läger för dem på försommaren.

Kostnad för lägret. Den totala kostnaden för kåren per deltagare är ca 5 000 kr. Kåren går in och subventionerar avgiften så att den blir 3 000 per scout.
Vi återkommer när resterande 1500 avgift skall betalas

Vy utsikt över lägerområdet från tornet på Navet på Jamoree17
Vy utsikt över lägerområdet från tornet på Navet på Jamoree17. Foto: Magnus Fröderberg

Äldre inlägg

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.