fbpx

En aktiv scoutkår i Borås

Jamboree 22 samt Alternativläger med S:t Örjans scoutkår Borås

Den 30 juli – 6 augusti skapar vi tillsammans en värld av äventyr och kompisar. En hållbar värld, där tusentals barn och unga får förverkliga sina drömmar! Jamboree 22 är en nationell jamboree med inbjudna internationella deltagare, man räknar med över 11 000 deltagare.

Jamboreen blir en spännande resa där deltagarna får utforska hur de kan vara med och göra världen bättre. Hållbarhet är ett genomgående tema i allt vi gör och tillsammans strävar vi efter att genomföra världens första klimatpositiva jamboree!

Vad gör man på en Jamboree?
På en jamboree kommer du tillsammans med din patrull leva lägerliv med allt vad det innebär i form av tältresning, lägerbyggen och matlagning. Programmet kommer till stor del knyta an till temat hållbarhet och fokusera på hur vi tillsammans kan skapa en hållbar framtid, där du och din patrull är med och påverkar vad ni vill göra. Samtidigt finns det tid till alla möjliga lägeraktiviteter som konserter, sport, hantverk, patrullutmaningar, hinderbana, bad och lägerbål. Det finns också samlingsplatser där man träffar andra scouter i samma ålder för att hänga, spela spel, fika, lyssna på musik och bara vara! Äventyr och kompisar när det är som bäst!

Fakta om Jamboree22 https://jamboree.se/

❖ När: 30 juli-6 augusti (7 nätter)
❖ Var: Norra Åsum söder om Kristianstad
❖ Vem: För andra års upptäckare   och äldre med lägererfarenhet och som bedöms klara av denna typ av läger (bra erfarenhet inför Världsjamboreen)
❖ Lägeravgift: 2 500 kr för scouter, 2 000 kr för förälder varav ansökningsavgift 500 kr (beräknad kostnad per deltagare för kåren 4 000 kr)

Frågor ?  lager@storjan.se

Sista dag att ansöka om att åka med Jamboree22 är 30 november. Det görs genom att fylla i nedanstående formulär samt betala en ansökningsavgift på 500 kr till plusgiro: 380333–5 eller Swish: 123 151 08 41 ange deltagarens namn och Jamboree22. (återbetalas om deltagaren inte blir anmäld till lägret) 

Efter 15 januari är anmälan bindande och lägrets regler för avbokning gäller. 

Resterande avgift 2 000 kr resp 1 500 betalas senast 28 februari på ovanstående sätt.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdL3-fk4nujCsL86ywsSQE32fWrcOBz8OAL8Lb_6xRQRn19wQ/viewform?usp=sf_link

(Kåren planerar även att erbjuda ett veckoläger för upptäckare och äldre till nästa sommar preliminärt vecka 28 som med preliminär avgift för scouter 1 500 kr och 700 kr för föräldrar)

Länk till Jamboree22 anmälningsvillkor  https://www.scouterna.se/jamboree22/anmalan/villkor/

Scouternas stödfond  https://www.scouterna.se/bli-scout/kostnad/scouternas-stodfond/