fbpx

En aktiv scoutkår i Borås

Gröngölinghajken

Nu är det snart dags igen att packa ryggsäcken inför Äventyraravdelningen Snapphanarnas traditionella invigningshajk i skogarna kring Borås! Den här hajken är en vandringshajk och vi sover ute i vindskydd. För nya Äventyrare är det ofta första gången som man både får utmana sig själv att vandra med ryggsäck och sova i vindskydd. Du antar väl utmaningen?!

Hajken går varje år och vi sover alltid på samma hemliga ställe, men vägen dit är olika från år till år så även de som varit med förr upplever massor av nytt. Scouterna går patrullvis och jobbar hela tiden tillsammans med att hitta rätt på karta och terräng, laga mat och lösa uppgifter längs vägen. Till hajken ingår det att hela patrullen tillsammans men självständigt planerar maten man ska äta och att patrullen bär gemensam utrustning.

Packlista?
Packa enligt kårens standardpacklista på hemsidan.

När?
Lördagen den 15 oktober kl 09:30 till söndagen den 16 oktober kl 14:00.Därefter avslutar vi med materialvård på Örjans Hus.

Var?
Vi samlas vid Pickesjöns sydöstra parkering vid hundrastgården.Var vi slutar får föräldrarna reda på där. Se till att samåka i så stor utsträckning som möjligt.

Pris?
Kostnaden för hajken är 150 kr och betalas till Swish: 123 151 08 41. Märk betalningen med scoutens namn och ”Gröngölingshajk” så långt det går.

Anmälan?
Anmäl namn, ev special kost, hur många år ni varit med, & övrig info som vi behöver.
(GLÖM EJ anhörigas uppgifter) till nummer 0704-741474

Mer info?
Har du några övriga frågor går det bra maila till dennis.mollden@storjan.se

Andy 9 oktober, 2022