fbpx

En aktiv scoutkår i Borås

Avdelningar

I st Örjans scoutkår så har vi 5 aktiva avdelningar, Minispårare, Spårare, Upptäckare, Äventyrare och Utmanare. utöver det så har vi en Ledargrupp, och en föräldragrupp som hjälper kåren på olika sätt samt så har vi en vilande Rover avdelning

De flästa avdelningarna har möten samtidigt på Örjans hus och gör det smidigt att ha syskon på olika avdelningar, undantag från detta är minispårarna som träffas varannan vecka och då på söndagar och Utmanarna som ibland är ledare/assistenter på andra avdelningar.

Minispårare (6-7 år)

Minispårarna träffas varannan söndag, jämna veckor kl.10-12. Som minispårare är scouting lekfullt och du lär dig genom att göra själv och ha roligt tillsammans. Ofta träffas vi vid Örjans hus men vi gör även roliga utflykter.

Spårare (8-10 år)

Spårarna träffas på onsdagar kl 18:00 – 19:45. Oftast träffas Spårar avdelningen vid Örjans hus. Som spårare så undersöker man scouting är och gör många roliga saker tillsammans i sina patruller.

Upptäckare (10-12 år)

Upptäckarna träffs på onsdagar 18:00 – 20:00. Som upptäckare så jobbar man i sina patruller och utmanas på nya sätt, det är även i denna ålder som många tar knivbivis där man går igenom kniven och hur man hanterar den.

Äventyrare (12 – 15 år)

Äventyrarna träffas på onsdagar 18:00 – 20:00. Äventyrare är lite mer äventyrliga och åker på fler hajker och äventyr.

Utmanare (15 – 18 år)

Utmanarna samarbetar med Sandareds scoutkår och vartannat möte utgår från Örjans hus kontra Sandareds scoutstuga. De träffas vid 18:00 och håller ofta på till 20:30. Utmanare utmanar sig själva med många olika aktiviteter och hajker.

Rover (19 – 25år)

Vår Rover värksamhet är ganska vilande men finns möjlighet här.

Ledare

Vi har också ett gäng ledare som håller igång mötena. Är du intresserad att bli ledare i kåren hör gärna av dig!

Föräldragrupp

Vi har en föräldragrupp som stöttar upp där det kan tänkas att behövas, från att vara med att städa till att vara med i styrelsen. Vill du hjälpa till på något sätt så tveka inte på att höra av dig!

TheSwedishScout 11 februari, 2020